• Головна
  • Елітні квартири – кому вони потрібні?
Новини компаній
23:32, 18 березня 2017 р.

Елітні квартири – кому вони потрібні?

Новини компаній

Як показують дані каталогу новобудов novostroyki.lun.ua/uk/, квартири в елітних будинках останні кілька років стали користуватися меншим попитом, причому така тенденція спостерігається по всій країні. У першу чергу це пов'язано з економічними і політичними подіями, що назрівали досить довго, але особливо сильно вдарили по українському ринку нерухомості спочатку в 2008, а потім і в 2014 році. І хоча елітні квартири зазвичай слабо піддаються впливу економічних чинників, політичні події, які загрожують нестабільністю в країні, можуть докорінно змінити наявну ситуацію.

Як правило, покупець, здатний викласти шалені гроші за розкішну квартиру в престижному районі Запоріжжя, Києва або Львова, не передумає навіть при значному загальному зниженні купівельної спроможності в країні. Його власний рівень доходів змінюється досить непомітно і в порівнянні з вартістю житла цією зміною можна знехтувати. Зовсім інша справа, коли політична нестабільність викликає порушення, що загрожують всій економічній системі. Страх втратити все або майже все може змусити утриматися від покупки дорогої нерухомості, яку в разі чого неможливо буде забрати з собою або продати без відчутних втрат.

Цікаво, що елітні квартири найбільше користуються попитом в заможних або дуже бідних країнах, часто з диктаторськими режимами, що в першому випадку пояснюється відчуттям впевненості в завтрашньому дні, а в другому – бажанням продемонструвати свій високий статус і прагненням показувати силу в будь-якому її прояві. На даний момент Україна вже не належить ні до першої, ні до другої категорії країн, і попит на житло преміум-класу можна пояснити виключно спробами забезпечити собі максимально можливий рівень комфорту, незважаючи на навколишню бідність і відсутність навколо елементарних зручностей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#квартиры
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...